keskiviikko 25. marraskuuta 2015

täysikuu kaksosissa

Yhtenä yönä me vaihdettiin huoneen järjestystä ja tehtiin pieni jooga-alue ja alttari ikkunan eteen. Heräsin aamulla kukkalakanoissa ja tunsin auringon, istuin kuistille ja haistelin kylmää ja kirkasta.

Oon inspiroitunut talven tulosta ja tehnyt paljon asioita käsillä;
valanut kynttilöitä, askarrellut joulukortteja, silittänyt tukkaa, kastellut kukkia, piirtänyt ja kirjoittanut ajatuksia ylös, osoittanut tähtikuvioita.

Välillä elo ja olo on hellää ja hyvää, välillä synkkää ja epämääräistä. Mutta kai se kaikki kuuluu marraskuuhun.

Oon miettinyt sitä millaista on elää kun tuntuu että on nielaissut sen matrixin punaisen pillerin; 
 millaista on seurata muiden elämää ja olemista - sellaista että käydään kouluja ja valmistutaan ja pelataan tennistä ja päivitetään instagramia ja juodaan jaffaa niinkuin ei olisi mitään muuta, niinkuin elämä koostuisi pelkästään niistä arkipäivän asioista ja olisi kaikille yhtä helppoa ja pintapuolista.
On ihanaa tuntea ykseys meidän kaikkien välillä, energiaverkot ja entiset kohtaamiset muinaisista ajoista asti. On ihanaa voida olla pelkäämättä kuolemaa, kun tietää, ettei energia koskaan katoa vaan muuttaa vain muotoaan. 
Kuitenkin ihmetyttää ja surettaa se, kuinka ihmiset voi elää niin huolettomasti - tietää että jossain vauvoja huuhtoutuu rantaan ja ydinaseita rakennetaan joka hetki lisää ja lisää, mutta siitä huolimatta onnistua jollain ihmeellisellä tavalla keskustelemaan siitä, mitä tapahtui salkkareiden uusimmassa jaksossa ja lisätä facebookissa värikäs sovellus profiilikuvan päälle.
Sitten mä menen metsään ja talvi on ihan kohta täällä, on aamu ja sumu niin sakea ettei puiden latvoja näy. Tuuli humisuttaa hiljaa ja jossain rapisee, tuoksuu ensilumelle.
On vaikeaa kuunnella itteään ja seurata johdatusta kun mieli on synkkänä. Ja sisimmässäni mä todella uskon ihmiskunnan hyvyyteen ja siihen, että kaikki järjestyy parhain päin. Tavalla tai toisella tää kaikki tulee päättymään siten kuin on hyväksi meille kaikille.
Kerran unessa mä istuin järven rannassa pensaan takana, veden päällä oli paksu kerros jäätä ja kaikki oli vaaleanpunaista ja keltaista. Aurinko alkoi nousta vuorten takaa ja jostain alkoi kerääntyä jäälle villieläimiä, sillälailla arkkityylillä pareittain; feminiininen ja maskuliininen. Yhtäkkiä mä tunsin että oon seuraamassa uuden maailman syntyä, ja purskahdin itkuun onnesta kun tajusin, että tässä syklissä ihminen ei tule olemaan osana. Kaikki oli pysähtynyttä, rauhaa ja linnut lauloi puissa.

En tiedä tarkalleen mikä tän päivityksen pointti oli.
Mut luulen että rakastamalla kaikki selkenee?

14 kommenttia:

  1. Kauniisti kirjoitat, vaikka pointtia ei olisikaan! <3

    VastaaPoista
  2. Kunpa kaiken voiskin rakastaa selkeeksi ja kuntoon. Ehkä siel jossain uudessa maailmassa voikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen että rakkaus on myöskin semmoinen mielentila jolla saa manifestoitua ainakin oman elämän aika ihmeelliseksi. En tiedä loppuuko vastoinkäymiset koskaan, mutta kun vaan jaksaa rakastaa niitäkin opettavina kokemuksina niin olosta tulee aika paljon mielenkiintoisempaa <3 ostin just divarista semmoisen kirjan kuin Maailma rakastajana ja minuutena, suosittelen! <3

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Oon ottanut taas unikirjan käyttöön kun yöt on muuttunut niin mystisiksi viime viikkoina - paljon kaikkea erikoista symboliikkaa ja taianomaisia tunnelmia. Esim yksi yö katselin lintuperspektiivistä neljää joenhaaraa jotka kohtasi keskellä, sitten alkoi joka suunnasta virrata Suomen metsän eläimiä (lähinnä peuroja ja karhuja) jotka keskiössä törmäsi ja meni ihan mullin mallin. Jos joku osaa kertoa mitä tästä voisi päätellä niin kertokaa!

      Poista
  4. sulla totisesti on yksi kauneimmista blogeista, mihin oon törmännyt! inspiroiduin tästä tekstistä. samoissa keloissa itsekin haahuilen, välillä enemmän, välillä vähemmän. kynttilöiden valaminen kuulostaa siistiltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi onpa ihana kuulla! <3 Veikkaan että nää jutut on nyt kaikilla enemmän tai vähemmän mielessä, kun maailman tila on mikä on. Kantsii kuitenkin keskittyä positiiviseen ja manifestoida hyviä juttuja, istuttaa rakkauden siemeniä ihmisten mieliin <3
      Ja joo olin kynttiläpajalla töissä opettamassa mehiläisvahakynttilöiden tekoa <3 se on ihan parasta, kannattaa kokeilla. Sinooperista yms saa mehiläisvahalevyjä aika halvalla!

      Poista
  5. En ees jotenkin osaa kuvailla millainen olo tästä tuli. Oon vältellyt tietokonetta viimeaikoina, mutta sit kaivannut tällaisia asioita kuten sinun sanoja, jotka soljuu ja tuntuu hyvältä ja tiedäks semmoiselta no, elämältä.

    Pus, lempeyttä sinne.

    VastaaPoista
  6. Kirjoitat tosi kauniisti. Käyn sun blogissa harvoin, mutta tänne on aina kiva tulla ikään kuin lepäämään. Niin harras ja kaunis, elämänmakuinen ja lohdullinen blogi.

    Päätin nyt kommentoida, koska heräsin viime yönä tämän tyyppiseen ajatukseen: "Kuitenkin ihmetyttää ja surettaa se, kuinka ihmiset voi elää niin huolettomasti - tietää että jossain vauvoja huuhtoutuu rantaan ja ydinaseita rakennetaan joka hetki lisää ja lisää, mutta siitä huolimatta onnistua jollain ihmeellisellä tavalla keskustelemaan siitä, mitä tapahtui salkkareiden uusimmassa jaksossa ja lisätä facebookissa värikäs sovellus profiilikuvan päälle."

    Ja sitten en saanut enää nukuttua, ja teki mieli ärjyä kun mies ei ymmärtänyt että miksen nuku. Tuli mukava olo että joku/jotkut sielläkin pohtii.

    Hyvää marraskuuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulle kanssa kaikkee hyvää ja voimauttavaa! Ja kyllä nää asiat alkaa iskostua ihmisten päihin pikkuhiljaa, ehkä asioihin aletaan puuttua isommassakin mittakaavassa joskus?? Ruohonjuuritasolla näen tehtäväkseni hymyillä ja muistuttaa niistä asioista jotka vielä on hyvin ja kaunista <3 Rakkautta pitää jakaa!

      Poista
  7. ei huh, mitä tekstiä ja mitä fiiliksiä välität. wau.

    VastaaPoista